Vara konserthus, Blackbox

Hösten 2017 påbörjade ABAKO programarbete och projektering av utbyggnad av Vara konserthus. I nära samverkan med beställare, brukare, akustiker och övriga teknikkonsulter har vi skapat ett nytt flexibelt scenrum, en s.k Blackbox, med tillhörande foajé.

Den omkring 600 kvadratmeter stora boxen har en invändig takhöjd på drygt 10 meter.Teleskopläktare indelad i sektioner möjliggör olika scenplaceringar. Ibland används lokalen som konferenslokal eller bankettsal och rymmer då upp till 450 sittande gäster.

I projektet ingick även att bygga om den befintliga entrén så att denna kan nyttjas för såväl biljettförsäljning som marknadsföring av lokala produkter.

 

Mer information finns om du följer länken under bilden ovan.

Med sina svarta väggar blir ljusuppsättningar extra effektfulla och dess genomtänkta och variabla akustik gör att allt från kör- och kammarmusik till föreläsningar får de perfekta ljudförutsättningar.

Blackboxens multifunktionella scenrum används till konserter, dansföreställningar och teater och har blivit ett viktigt tillskott för att Vara konserthus.

Intresserad av att veta mer...? Kontakta mig!

Foajén användas  såväl dag- som kvällstid för mingel och måltider.