Ljudstark invigning av Sparbanken Blackbox

Ljudstark invigning av Sparbanken Blackbox

Varas konserthus är sedan tidigare en välbesökt och uppskattad kulturscen. Den nybyggda blackboxen höjer nu ribban ännu ett snäpp och invigningen satte tonen direkt.

Den blackbox som har byggts till Varas konserthus, är en scenbyggnad som bjuder på optimal akustik och stor flexibilitet. ABAKO står bakom utformningen av byggnaden och i november gick invigningen av stapeln. Underhållning, musik, mingel och akrobatik var några av programpunkterna och många passade på att besöka blackboxen. – En väldigt ambitiös invigning och det märks verkligen att det finns en speciell drivkraft i Vara kring konserthuset. Det har ju också visat sig att det går att lyckas med en sådan verksamhet på en mindre ort, säger Anna Månsson, byggnadsingenjör på ABAKO.

Alltid högt i tak Invigningen gav en bra bild av vilka fördelar som blackboxen erbjuder till både besökare och arrangörer. Takhöjden är dimensionerad för att klara cirkusuppträdanden och andra krävande arrangemang. Rummets akustik ger perfekta ljudförutsättningar oavsett om det står en symfoniorkester eller ett rockband på scenen. – Blackboxens flexibilitet med möjlighet till olika sittningar och arrangemang kompletterar det mer traditionella konserthuset. Det var verkligen en upplevelse att vara där och höra hur bra ljudet blir, säger Dan Karlsson, arkitekt på ABAKO.

 

  Sparbanken blackbox vara Invigning Blackbox Vara Blackbox sparbanken Vara

 

Vill du veta mer om hur ABAKO har arbetat med blackboxen och kompletterande ytor som entrétorg och foajé? Välkommen att läsa mer här: www.abako.se/svart-scen-kulturell-ljuspunkt/

 

Hur kan vi hjälpa dig?

Hör av dig till någon av våra kontaktpersoner eller ring 031-85 67 00.

Om ABAKO Projekt Hitta en medarbetare