Välbesökt invigning av yteffektiv förskola

Välbesökt invigning av yteffektiv förskola

Diseröd är en liten ort, men engagemanget för ett attraktivt centrum är stort. Det märktes inte minst vid invigningen av den nya förskolan som har utformats av ABAKO.

Diseröd är en mindre tätort med drygt 1000 invånare, belägen i Kungälvs kommun. Här finns ambitionen att skapa ett levande centrum och ABAKO har haft ett tätt samarbete med kommunen i frågan. I september invigdes Diseröds nya förskola och intresset för lokalerna var stort.
– Engagemanget på orten märktes tydligt och det var många som besökte invigningen. För oss kändes det bra att få lämna över det vi har jobbat med under lång tid till pedagoger och barn, säger Maria Niklasson, arkitekt på ABAKO.

Personalen förstärkte konceptet
Förskolan är utformad i två plan och rymmer sex olika avdelningar. Byggnaden präglas av taktila materialval och en lika yteffektiv som flexibel planlösning. Två av avdelningarna används nu som skola för de yngre barnen. För att skapa en lugn helhetsmiljö har bland annat bänkar och skåp byggts in i nischer.
– På invigningen såg vi att personalen hade köpt in en del lös inredning och den utgick verkligen från våra kulör- och materialval. Det var glädjande att se att de tog över stafettpinnen och förstärkte helhetskonceptet, säger Maria Niklasson.

 

IMG_9122    IMG_9128

 

Totalt mäter förskolan i Diseröd drygt 1340 m2 och byggnaden ska certifieras enligt Miljöbyggnad Guld.

Hur kan vi hjälpa dig?

Hör av dig till någon av våra kontaktpersoner eller ring 031-85 67 00.

Om ABAKO Projekt Hitta en medarbetare