Sveriges snyggaste kontor 2019 – dubbla nomineringar för ABAKO

Sveriges snyggaste kontor 2019 – dubbla nomineringar för ABAKO

ABAKO:s kontor är ett av bidragen i tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor 2019. Ett stenkast från arkitektkontoret ligger ett annat nominerat bidrag – Nya Regionens Hus, Göteborg – där ABAKO projekterat all lös inredning.

 

I november koras Sveriges snyggaste kontor och priset delas ut på seminariet Stora Kontorsdagen i Stockholm. Två av de nominerade bidragen är ABAKO:s nya kontor samt inredningsuppdraget för Nya Regionens Hus, Göteborg.

ABW – Activity Based Workplace

I juni 2019 flyttade verksamheterna in i Nya Regionens Hus, Göteborg med 1500 anställda från 15 olika förvaltningar. Kontorsmiljön på 22 000 kvm präglas av cirkulär hållbarhet ur alla aspekter för att främja effektivitet i arbetssätt, ekonomi och miljö. Med fokus på hög andel återbruk och ett designkoncept som vilar på regionens olika vattendrag som kulörmarkörer för tre ABW-zoner.   – Ett unikt inredningsuppdrag som är ett av de största i ABAKO:s historia. Det har varit ett givande samarbete hela vägen med både beställare och övriga konsulter vilket resulterat i att huset och interiören lyfter varandra. Och det är alltid extra spännande att arbeta på hemmaplan och följa processen på nära håll säger AnneMerete Sørensen, inredningsarkitekt på ABAKO.

Rum för kreativitet

Kontorsmiljön på ABAKO resulterade också i en nominering. Det nya kontoret på Gullbergsvass i Göteborg är inrymt i en gammal industribyggnad från 1920-talet. I ett enda stort, öppet rum finns utrymme för samtliga anställda. Här finns också en central ”arena” med ett välfyllt arkitekturbibliotek som också fungerar som mötesplats. Färgpaletten är neutral med naturmaterial som skapar en lugn arbetsmiljö och byggnadens historia levandegörs i inredningens detaljer. – Tanken är att projekten och våra kreativa arbetsprocesser ska lyftas fram och att kontoret är med och formar ramarna för det. För ABAKO som en kollektiv organisation är det viktigt att vi ser varandra och med nivåskillnaderna i form av gradänger i arenan får vi också en viktig dynamik i rummet, säger AnneMerete Sørensen.

Rum för kreativitet: http://ssk.lokalnytt.se/info/20587

ABW – Activity Based Workplace: http://ssk.lokalnytt.se/info/20573

Hur kan vi hjälpa dig?

Hör av dig till någon av våra kontaktpersoner eller ring 031-85 67 00.

Om ABAKO Projekt Hitta en medarbetare