Scandic Karlstad City i ett nytt ljus 2020

Scandic Karlstad City i ett nytt ljus 2020

Scandic Karlstad City har en tydlig vision om att ”ta tillbaka” det sociala vardagsrummet och bli den nya attraktiva mötesplatsen i stadsrummet. Läs om ABAKO:s hotellkoncept ”Stadens ljus” som formar Karlstads nya mötesplats.

En hotellobby kan vara en plats där du checkar in eller passerar på väg till restaurangen. Eller så kan det vara en attraktiv yta som tillgodoser alla typer av sociala möten för både hotellgäster och stadsbor. Scandic Karlstad City är ett exempel på det sistnämnda. ABAKO har projekterat ombyggnationen av Scandic Karlstad Citys publika ytor med en uppgradering av layout och interiör.

– Med ett stärkt designkoncept, ”Stadens ljus”, har vi nu öppnat upp hela entréplan utåt mot staden som därmed blir ett stort levande torg med flexibla ytor för möten, mat och barhäng. Ett ”payback” statement till stadsrummet med sociala hållbara miljöer för alla, säger ABAKO:s inredningsarkitekt AnneMerete Sørensen som är uppdragsansvarig i projektet tillsammans med arkitektkollegan Viktor Isaksson.

– Designkonceptet avspeglar hur vi lever och jobbar idag med höga krav på innovativa flexibla miljöer. Hotellets receptionsdisk, bardisk samt servicestation blir en möbel centralt placerat i lokalen och kan nu användas på olika sätt beroende på pågående verksamhet i lokalen. Sittgrupper bestående av fåtöljer med hög rygg samt chambre separée fungerar som mötesrum. Helt enkelt ett socialt vardagsrum i en ny kontext med bokningsbara mötesbord i restaurang och lounge, typ ABW = HOFFICE säger AnneMerete Sørensen.

– Ett genomgående runt formspråk med materialval i reflekterande metallegeringar och cellulosatapet med metallflingor samt en jordnära kulörpalett ger ett sammanhängande hotellkoncept. Som bärande identitetsfaktor i designkonceptet finns gardinprogrammet som placerats ut strategiskt för att skapa en god ljudmiljö. Alla pelare i lokalen som tidigare har upplevts som hinder, lyfts nu fram och kläs med draperier av sammet och metalltråd som transporterar ljuset ner i rummet avslutar AnneMerete Sørensen.

BILD1 BILD2 BILD3

 

 

 

 

Hur kan vi hjälpa dig?

Hör av dig till någon av våra kontaktpersoner eller ring 031-85 67 00.

Om ABAKO Projekt Hitta en medarbetare