Nyrenoverade Relaxområde fortsätter i 60-talets kostym

Nyrenoverade Relaxområde fortsätter i 60-talets kostym

Scandic Opalens nyrenoverade Relaxområde fortsätter i 60-talets kostym med skandinavisk elegans och grafiskt minimalistiska linjer adderat med moderna faciliteter.

Relaxområdets nya interiörkoncept återkopplar till nyligen ombyggda publika ytor såsom Lobbyn, Bar och Restaurang där fasadfrisens grafiska formspråk och kulörpalett står i centrum.

Vi ville skapa en lugn SPA-avdelning med mycket kontakt till dagsljus och årstiderna. Därför valde vi att flytta fram pool, bastu och lounge till den uppglasade svängda fasaden med access till utvändig takterrass. GYM-avdelningen flyttades bakåt och blev därmed större än tidigare. För att bibehålla kontakten mellan de två olika rumsfunktionerna och upplevelsen av rumsvolymen blev lösningen en lång glasvägg som rumsdelare. Här återkommer fasadfrisens kulörer och mönster i oversize-format vilket slår tonen an till ett BOLD interiörkonceptet.

Hållbara och tåliga materialval såsom terrazzoskivor går igen på både golv och vägg i kulörnyanser från varmgrå till svart. Undertak i svart tillsammans med inslag av cappucinobrun tapet och massiva träpanel runt bastun skapar en lugn och avslappad atmosfär.

Kanske kan man höra Jimi Hendrix i bakgrunden när man antingen ger allt på gymmet eller bara vill avnjuta ett dopp i poolen.

Uppdrag: Ombygg av Relaxområde

Beställare: Scandic och Balder

ABAKO arkitektkontor:  AnneMerete Sørensen uppdragsansvarig inredningsarkitekt och Viktor Isaksson handläggande arkitekt.

Fotograf: Bert Leandersson

Scandic 13  Scandic 9

Hur kan vi hjälpa dig?

Hör av dig till någon av våra kontaktpersoner eller ring 031-85 67 00.

Om ABAKO Projekt Hitta en medarbetare