Nu börjar badsäsongen!

Nu börjar badsäsongen!

Efter renovering av bassängerna öppnar nu Valhallabadet för allmänheten igen. I entréhallen välkomnas besökarna av en ny receptionsdisk.

”Den största inspirationen till gestaltningen var byggnadens 50-talsarkitektur och den vackra mosaikväggen i bassängrummet”, säger arkitekten Nina Michalczewska-Struzik, som ansvarat för utformningen. Receptionsdisken har en enkel och funktionell form i ek, dekorerad med en förenklad version av mosaikplattor på fronten.

Färgskalan är hämtad från det gröna stengolvet i entréhallen. Funktionsmässigt var det viktigt skapa en reception som är tillgänglig för alla och att förbättra arbetsförhållandena för personalen som arbetar där. Nu har de fått mer utrymme och förvaring, och en bättre ljus- och ljudmiljö.

”Valhallabadet är en god representant för 50-talets fina arkitektur med ljus, rymd och stor omsorg om detaljer. Så när vi i olika skeden fått förtroendet att utveckla denna fina miljö har vår utgångpunkt varit att förädla byggnaden och skapa kreativa tillägg som bevarar byggnadens karaktär och samtidigt gör badet inbjudande och tillgängligt för alla badsugna göteborgare”, säger Nina.

Hur kan vi hjälpa dig?

Hör av dig till någon av våra kontaktpersoner eller ring 031-85 67 00.

Om ABAKO Projekt Hitta en medarbetare