”Jag är otroligt nöjd med resultatet!”

”Jag är otroligt nöjd med resultatet!”

Under påsken öppnade den nya infektionskliniken vid Södra Älvsborgs sjukhus i Borås.

– Jag är otroligt nöjd med resultatet där alla personer får kontakt med naturen utanför från alla rum i byggnaden. För patienternas tillfrisknande och personalens arbetsmiljö är naturen en viktig kraft, säger Malin Kadesjö, ansvarig arkitekt på ABAKO.

ABAKO har följt projektet sedan 2015 då programarbetet startade. Sedan gick det fort med systemhandling under 2016 och byggprojektering 2017-2018 samt uppföljning. ABAKO har även ansvarat för arbetet med fast och lös inredning.

Det är en byggnad med 36 (!) entréer som är byggd i suterräng. Samtidigt ska det vara korta vägar för personalen invändigt. Detta betyder att det är en komplex struktur som ABKAO har försökt göra så enkel och lättförståelig som möjligt. I och med att alla rum är isoleringsrum är kontakten med utemiljön viktigt. Patienterna har egen ingång, sluss och ventilationssystem i sina enkelrum.

Under påsken öppnade lokalerna med 14 vårdplatser som kommer öka till 28 platser när ombyggnationen av den ursprungliga byggnaden är klar. Klinikledningen flyttade in redan under slutet av 2019 och nu har alltså vårdavdelningarna i de två nya flygelbyggnaderna öppnat. De kommer att användas till både ”vanliga” infektionspatienter och coronapatienter, enligt verksamhetschef Rolf Jungnelius.

Snart gå projektet in i nästa fas med ombyggnad av den befintliga byggnaden.

Se även nedan länkar:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/nya-isoleringsrum-inflyttningsklara-pa-sal-i-boras

https://etidning.bt.se/shared/spread/bt-2020-03-31-p4-5/EjB8Ddgq

 

Malin Kadesjö

Hur kan vi hjälpa dig?

Hör av dig till någon av våra kontaktpersoner eller ring 031-85 67 00.

Om ABAKO Projekt Hitta en medarbetare