Glad sommar från ett ännu lite större och starkare Abako!

Glad sommar från ett ännu lite större och starkare Abako!

Ännu ett intensivt och spännande år har gått. Sedan förra sommaren har Abako växt med ytterligare fem kollegor, vi har flyttat in i en ny härlig lokal på Kastellgatan 1 och vunnit flera hedervärda ramavtal och uppdrag. Det senare värmer extra gott då det varit upphandlingar som i betydande utsträckning utvärderats på kvalitet och där vi således stått starka i konkurrensen. Till hösten ser vi fram emot att ta oss an både befintliga och nya uppdrag med förnyade krafter, välkomna fler nya kollegor, fira in våra nya lokaler liksom våra (dryga 😉) 50 år som arkitektkontor. Vi ser också fram emot att dra upp planen för 2025, ett år som vi hyser stor tillförsikt till.

Visst märker vi av konjunkturen, främst i form av starkare svängningar i de projekt vi redan har. Investeringar bromsas och skjuts upp och det är svårare att snabbt fylla de beläggningsmässiga tomrum som kan uppstå med kort varsel. Det sorgligaste är dock mängden upphandlingar som utvärderas enbart på pris just nu, där man vill fånga momentum och handla upp våra tjänster på rea. Visst ger det ett visst mått av HLR till arkitektkontor i kris för stunden, men likt syrebrist gör det det svårt att överleva och bidra till en god arkitektur på sikt. Vi är så tacksamma för vår breda kundbas som med god förståelse för kvalitet och långsiktighet gör att vi tillsammans kan fortsätta verka för både vackra och mer hållbara livsmiljöer, trots utmanande tider.

Med det sagt vill vi önska alla våra kunder, samarbetspartners och branschkollegor en riktigt fin och välgörande sommar!

//Alla vi på Abako

Hur kan vi hjälpa dig?

Hör av dig till någon av våra kontaktpersoner eller ring 031-85 67 00.

Om ABAKO Projekt Hitta en medarbetare