Ett unikt projekt knyts ihop

Ett unikt projekt knyts ihop

Stigbergshyllan i Göteborg är på många sätt ett unikt bostadsprojekt ­– både för de boende, för ABAKO och för beställaren. Nu är säcken på väg att knytas ihop med bostäder som kan ståta med vidsträckta vyer mitt i citypulsen.

I direkt närhet till ABAKO:s tidigare kontor fanns en tomt med unika möjligheter att skapa nya bostäder i centrala Göteborg, närmare bestämt på Stigbergsliden. Idéer och tankar kring projektet Stigbergshyllan formulerades när ABAKO ännu huserade i området och efter många års planering och nära samarbete med beställaren Sverigehuset är nu bygglovshandlingarna inlämnade och försäljningen påbörjad. Planerad inflyttning är 2023/2024 och Robert Dahl, arkitekt på ABAKO, sammanfattar projektet med glädje.
­– Tillsammans med Sverigehuset har vi jobbat hårt i flera år för att gå i mål med Stigbergshyllan. Jag kom in i projektet för två år sen, men flera ABAKO-kollegor har varit involverade under resans gång vilket gör det till ett speciellt projekt för oss.

Området kring Stigbergsliden präglas av en övervägande varierad tegelarkitektur, där Stigbergshyllans nya byggnader kommer in med moderna och ljusa fasader som samspelar med sin omgivning. Totalt sett blir det 187 bostadsrätter som har direkt närhet till stadspulsen, vidsträckta vyer och gemensamhetsytor som exempelvis takterrass.

– Läget är ju väldigt centralt och det känns fint att få vara med och skapa ett så stort antal bostäder på en sådan plats. Förutsättningarna har varit komplicerade och Sverigehuset ska verkligen ha en eloge för att de har trott på projektet under så lång tid, konstaterar Robert Dahl.

Läs mer om projektet här: https://www.sverigehuset.se/

Hur kan vi hjälpa dig?

Hör av dig till någon av våra kontaktpersoner eller ring 031-85 67 00.

Om ABAKO Projekt Hitta en medarbetare