En entré som stärker Svenska Mässan

En entré som stärker Svenska Mässan

Varje år kliver cirka två miljoner besökare in genom Svenska Mässans dörrar. Se hur en av entréerna utvecklats till representativ entréhall.

 

Svenska Mässan i Göteborg växer och lockar allt fler besökare. Det ställer krav på anläggningens flexibilitet och på flödet in och ut från de olika arrangemangen. Huvudentrén vid Korsvägen är välkänd för många besökare, och nu står även en ny, motsvarande entré färdig mot Skånegatan. Olof Hallberg på ABAKO berättar om hur Entré 8 byggts ut och lyfts till en helt ny nivå.

– Ytan mellan Scandinavium och Mässan var tidigare en godsgata med lastportar. Med den nya entrén har mässan fått ett tydligare publikt ”ansikte” även mot Skånegatan och Scandinavium.

Multifunktionellt och representativt ABAKO står bakom utformningen som innebär att det tidigare gapet mellan Svenska Mässan och Scandinavium har fyllts igen. Dubbla karuselldörrar leder nu in i till en stor entréyta. Utvändigt finns ett stort skärmtak som lånat sitt rundande formspråk från Scandinavium och delar av Kongresshallsbyggnaden. Förutom att besökarna kan nå mötesplatsen från ett nytt håll, var målet att skapa en multifunktionell yta.

– Entréhallen kan bland annat användas för mingel, utställningar mm. I hallen finns även RGB-belysning som gör att ljus och färger kan anpassas utefter Svenska Mässans olika kunders arrangemang. På utsidan kan olika budskap kommuniceras på en stor LED-skärm och ett LED-band utmed skärmtakskanten.

– Svenska Mässan är en mötesplats med kapacitet för många parallella arrangemang. Olika entrémöjligheter och adresser skapar förutsättningar för den nödvändiga flexibiliteten. Den uppgraderade, representativa och kapacitetsstarka entrén mot Skånegatan är en viktig del i det, säger Olof Hallberg.

 

Svänska Mässan 170 2   Svänska Mässan 170 3

 

       

Hur kan vi hjälpa dig?

Hör av dig till någon av våra kontaktpersoner eller ring 031-85 67 00.

Om ABAKO Projekt Hitta en medarbetare