Eleganta skärmtak på nya Hållplats Nordstan

Eleganta skärmtak på nya Hållplats Nordstan

I måndags öppnade Nya Hisingsbron för spårvagnstrafik och därmed den nya hållplatsen vid Nordstan med skärmtak som ABAKO har gestaltat.

”Vi är väldigt glada över att ha fått förtroendet av Västtrafik att gestalta Hållplats Nordstan”, säger Nils Korth, ansvarig arkitekt på ABAKO.

Den nya hållplatsen tillsammans med en ny platsgestaltning genom Göteborgs Stad och nedfarten från nya Hisingsbron ger plats för nya generösa gångstråk och kopplar samman Stationsområdet med centrala Göteborg och bildar en viktig knutpunkt för kollektivtrafiken.

De nya skärmtaken utmed hållplatserna blir en tydlig markör i stadsrummet. De får en unik karaktär genom den fasetterade och böljande undersidan av trälameller. Skärmtakets ändar viks upp i en inbjudande gest mot gångstråken mellan Centralstationen och Nordstan.

”Jag ser fram emot att få se när kvällsbelysningen i taken tänds och de bakombelysta trälamellerna lyser med ett varmt sken mot de väntande resenärerna”, säger Nils.

 

Läs mer om Hållplats Nordstan och hur ABAKO:s gestaltning av hållplatser kommer användas på fler nya hållplatser i regionen på Västtrafiks hemsida:

https://www.vasttrafik.se/om-vasttrafik/nyhetsarkiv/nya-hallplats-nordstan-star-klar/

Hur kan vi hjälpa dig?

Hör av dig till någon av våra kontaktpersoner eller ring 031-85 67 00.

Om ABAKO Projekt Hitta en medarbetare