”Återbruk bör det pratas mer om”

”Återbruk bör det pratas mer om”

Förhoppningar om ett större fokus på hållbarhet, samt stor kunskap om både bostadsprojekt och chokladtillverkning – möt Jennie Selvefors, ny arkitekt på ABAKO.

Sedan i höstas hittar man Jennie Selvefors på ABAKO-kontoret. Hon kommer närmast från QPG Arkitektur, men har också varit verksam som arkitekt Schweiz.
– Där var det andra standarder och normer än i Sverige, vilket är kul att ha med sig i bagaget. Men oavsett förutsättningarna har jag alltid gillat att arbeta med bostadsprojekt. Det är ju något som alla kan relatera till och i slutändan bidrar du till att människor trivs i sitt hem.

Bostäder står på agendan även på ABAKO, men blandas också med andra typer av projekt. Just mixen med olika uppdrag var en av faktorerna som lockade Jennie.
– Jag jobbar bland annat med en barnavårdscentral, samt en påbyggnad med två nya våningar på ett befintligt hus. Det är roligt att sätta sig in i andra typer av kunder och verksamheter. Sen lockades jag även av att ABAKO drivs med en delägarstruktur, vilket jag tror har positiva effekter på allt från arbetsmiljö och engagemang till slutresultat.

När Jennie gör en framtidsspaning i branschen, är det hållbarhet som hamnar i fokus.
– Vi måste börja ta hand om det befintliga beståndet av de hus vi har och förädla det på bästa sätt om vi ska kunna ta ett steg mot mer hållbarhet. Även återbruk bör det pratas mer om än vad det gör idag. Det räcker inte bara att göra fina byggnader, utan vi måste göra det på ett ännu mer hållbart sätt.
Vid sidan om arkitektur och hållbarhet har Jennie ett fritidsintresse som kanske kan innebära lite extra guldkant på ABAKO:s kafferaster.
– Jag har ganska nyligen gått kurser på en chokladskola och lärt mig om temperering, fyllningar och annat gott. Vi får väl se om jag kan bidra med lite egentillverkade chokladpraliner till kollegorna framöver, skrattar Jennie.

Hur kan vi hjälpa dig?

Hör av dig till någon av våra kontaktpersoner eller ring 031-85 67 00.

Om ABAKO Projekt Hitta en medarbetare