Arkitekt med blicken över flera kunskapsfält

Arkitekt med blicken över flera kunskapsfält

Vårdbyggnader ligger Mikael Junehag varmt om hjärtat, men publika lokaler och bostäder finns också på agendan. Som ny arkitekt på ABAKO har han återvänt till det som tidigare var hans praktikplats.

 

Vilken är den mest inspirerande faktorn i en arkitekts vardag? För Mikael Junehag handlar det till stor del om yrkets bredd och komplexitet.

– Arkitektens roll spänner över många olika kunskapsfält och du måste ha koll på alla områden. Det ger en komplexitet som jag verkligen uppskattar.

Mikael anlände direkt till ABAKO efter Chalmers arkitektutbildning, där han avslutade sin studietid med en master i Architecture and Urban Design. Arbetsmiljön är dock inte helt ny, vare sig när det gäller kollegor eller projekt.

– För två år sedan hade jag min praktik på ABAKO. Det är ett företag med trevliga kollegor och en bra värdegrund som jag trivdes väldigt väl med. Då jobbade jag med vårdbyggnadsprojekt, vilket jag även gör nu som anställd, så det blev en naturlig övergång för mig.

Historia och hållbarhet
Förutom vårdbyggnader brinner jämtlänningen Mikael även för bostäder och publika lokaler. Hållbarhet är ett annat starkt intresse, vilket inte minst visade sig under examensarbetet på Chalmers. Då jobbade han med en Naturumbyggnad i hemtrakterna, närmare bestämt i Vålådalen.

– Det var stort fokus på traditionella byggmetoder och knuttimring, samt att hitta en ny tappning av en kulturhistorisk kontext. Att jobba med hållbara material och en arkitektur där konstruktionen och de rumsliga kvaliteterna går hand i hand är verkligen något som ger en tilltalande helhet.

Ex jobb2  Ex jobb

 

Önskar du veta mer om Mikaels ex jobb klicka på länken nedan.

Mikael Junehag

Hur kan vi hjälpa dig?

Hör av dig till någon av våra kontaktpersoner eller ring 031-85 67 00.

Om ABAKO Projekt Hitta en medarbetare