Äntligen tillsammans!

Äntligen tillsammans!

I år blev det en corona-anpassad cykelstudieresa i Göteborg! Staden växer så det knakar, det byggs broar och bostäder, skolor och kontor och det finns så mycket spännande att ta del av på hemmaplan.

Efter samling vid kontoret på Kämpegatan och instruktioner om hur 35 personer kan cykla säkert tillsammans, trampade vi över den nya Hisingsbron och kunde konstatera att den är betydligt mer lättcyklad än sin föregångare. 

Vi såg fina bostäder i Brämaregården, vi fick guidning vid Lindholmens Tekniska Gymnasium, utnämnd till Sveriges bästa skolbyggnad 2021 och vi njöt av lunch på kajkanten i septembersolen.

Eftermiddagen bjöd på bostadsbyggande från olika epoker. Lundby kyrkby har fått ett spännande tillägg; ett falurött 10-våningshus med plåtfasad som på ett fint sätt samtalar med de gamla trähusen. Vi cyklade genom 50-talsbebyggelsen kring Kyrkbytorget och Bräcke Egnahem mot Älvsborgsbron, dagens kraftprov.

Dagen avslutades med en rundtur vid Fix-fabriken där en ny, attraktiv stadsdel växer fram.

Ett stort tack till våra arkitektkollegor som guidade och berättade om sina fina projekt!  Efter över ett år med hemarbete var det härligt att ses igen! Fyllda av idéer och inspiration ser vi fram emot en spännande höst tillsammans.

Hur kan vi hjälpa dig?

Hör av dig till någon av våra kontaktpersoner eller ring 031-85 67 00.

Om ABAKO Projekt Hitta en medarbetare