ABAKO tar nytt hållbarhetssteg

ABAKO tar nytt hållbarhetssteg

Miljöhänsyn och långsiktigt hållbara lösningar har alltid varit en naturlig del i ABAKO:s verksamhet. Nu tas ytterligare ett steg genom medlemskap i 100Gruppen – en plattform för hållbarhet inom inredningsbranschen.

100Gruppen samlar en rad olika aktörer med koppling till inredning, däribland arkitektkontor, möbelproducenter, leverantörer och hållbarhetskonsulter. Syftet är att uppnå 100% cirkulära, hållbara interiörer och nyligen blev ABAKO en av medlemmarna.
– Vi har arbetat på det här sättet tidigare, men att få tillgång till en konkret plattform inom området är extremt viktigt, säger Malin Ahlgren, inredningsarkitekt på ABAKO.

Kravkriterier, affärsmodeller för hållbara interiörer och kunskapsspridning är tre av områdena som 100Gruppen arbetar kontinuerligt med. Kontentan är att hållbarhet alltid ska löna sig för alla parter.
– Med så många olika aktörer och perspektiv i gruppen blir det ett utmärkt forum för idéutbyte. Regelverken har inte alltid hängt med utvecklingen, exempelvis vid upphandling av begagnade möbler, och det kan skapa problem. Men det här nätverket är en kraft som kan driva debatt och skapa förståelse för förnyelse, säger Malin Ahlgren.

Hur kan vi hjälpa dig?

Hör av dig till någon av våra kontaktpersoner eller ring 031-85 67 00.

Om ABAKO Projekt Hitta en medarbetare