ABAKO på resa i tiden

ABAKO på resa i tiden

Som en del i att fira vårt 50-årsjubilem gjorde vi i början av maj en studieresa för att titta på ett urval av projekt som ABAKO har ritat genom åren.

Utöver alla vi som jobbar på ABAKO nu var även flera pensionärer med, däribland en av grundarna, så vi bjöds också en historieberättelse som förklarade hur det började. Vi utgick från vårt kontor på Kämpegatan och sicksackade oss fram genom rusningstrafiken förbi allt från Spårvagnshallarna i Gårda (ett av ABAKO:s tidiga riktigt stora projekt som belönades med Kasper Sahlin 1985) till Svenska Mässan, Scandinavium och Ullevi längs evenemangsstråket (som vi jobbat med sedan början på 90-talet och fortfarande gör) och vidare söderut förbi bland annat bostadshuset Almedals terrasser och Mölndals sjukhus. Vi tog sikte mot Frillesåsskolan söder om Kungsbacka – ett av våra senast färdigställda projekt, som invigdes under 2022 –  där vi fick rundvisning av verksamheten. Sedan åkte vi vidare till Hede stationshus, som invigdes 2019. Sen for vi tillbaka mot Göteborg och rundade av med det fina bostadskvarteret på Bangatan som stod färdigt i mitten av 90-talet. Projektet ligger granne med Stigbergshyllan som byggs i detta nu. Det får bli föremål för en kommande studieresa, helt enkelt!

230524 Nyhet Studiresa ABAKO_frillesås ext 680      230524 Nyhet Studiresa ABAKO_frillesås int 680      230524 Nyhet Studiresa ABAKO_hede 680      230524 Nyhet Studiresa ABAKO_bangatan 680

Hur kan vi hjälpa dig?

Hör av dig till någon av våra kontaktpersoner eller ring 031-85 67 00.

Om ABAKO Projekt Hitta en medarbetare