Skulptur blir kännetecken för Partille

Skulptur blir kännetecken för Partille

– En oändlighetssymbol som kommer upp ur marken och fortsätter mot himlen.
Så beskriver ABAKO:s Gunilla Bergström den drygt 10 meter höga skulptur som nu är redo att lyftas upp på taket till ett nytt bostadshus i Partille

I Partille har kommunen tillsammans med andra lokala aktörer diskuterat hur man kan skapa kännetecken för centrumkärnan. Gunilla Bergström, arkitekt på ABAKO, som också är verksam som konstnär, föreslog en skulptur som ett tydligt landmärke.
– Jag ville skapa något beständigt med en skulptur som har formen av en oändlighetssymbol, där man även kan ana ett ”P” för Partille.

Skulpturen är 10,5 meter hög, tillverkad i stål och är nu klar att placeras på taket till ett nytt bostadshus vid Kyrktorget i Partille. 54 meter upp i luften kommer den att bli ett tydligt landmärke som syns på långt håll, vilket förstärks ytterligare med ljussättning i olika kulörer.
– Tillsammans med en ljusdesigner har vi skapat en loop så att skulpturen belyses omväxlande med blått, rött, vitt och grönt. Tanken är ett långsamt och lugnt förlopp där varje färg lyser i tio minuter, innan det skiftar sakta till nästa, säger Gunilla Bergström.

I Partille finns sedan tidigare två liknande skulpturer som är skapade av Gunilla Bergström. Läs mer om dem här: www.abako.se/kannetecknet-partille-centrum

 

Partille Kännetecknet.3  Partille Kännetecknet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hör av dig till någon av våra kontaktpersoner eller ring 031-85 67 00.

Om ABAKO Projekt Hitta en medarbetare