”Miljöer som stöttar och stärker människor”

”Miljöer som stöttar och stärker människor”

Vårdbyggnader är till för alla – ofta människor som är svaga och i utlämnande situationer.
– Då behöver arkitekturen stötta och stärka. Att skapa miljöer som gör detta är en av mina drivkrafter, säger Elin Rittmark.

Hon är Abakos senaste rekrytering och kommer närmast från White Arkitekter i Göteborg.

Vad var lockande med Abako Arkitektkontor?

– Mycket! En sak är projekten, att det finns möjlighet till en variation av storlek på uppdrag. Det känns även rätt för mig att Abako strävar efter jämlikhet mellan kollegor. Alla har samma villkor. Sen är det en dröm som blir sann att få hamnkranarna som utsikt från skrivbordet! säger Elin Rittmark.

Du jobbar nästan bara med vårdprojekt. Vad är kul och spännande med det?

– Att det är byggnader som är till för alla i samhället. Människor som dessutom ofta är svaga och i utlämnande situationer. Då behöver arkitekturen kunna stötta och stärka. Att skapa miljöer som gör detta är en av mina drivkrafter som gör jobbet så roligt. Sen gillar jag utmaningarna med alla funktioner och krav som ska vägas samman. Och vården är en väldigt varierande verksamhet, vilket gör att jag ständigt måste vara nyfiken och ta till mig ny kunskap.

Vilka andra typer av projekt jobbar du gärna med?

– Jag tycker att det mesta inom arkitektur är roligt. Jag brinner extra mycket för projekt inom samhällsbyggnad då de inkluderar aspekter som jämlikhet, genusperspektiv och hållbarhet. Andra sidoprojekt jag varit med i har handlat om kunskapsspridning om vårdens arkitektur och om processer. Jag har alltid varit intresserad av processerna i projekten, vilka förutsättningar de skapar för det arkitektoniska arbetet och resultatet.

Hur kan vi hjälpa dig?

Hör av dig till någon av våra kontaktpersoner eller ring 031-85 67 00.

Om ABAKO Projekt Jobba på ABAKO Hitta en medarbetare