”Jag blir glad och lugn av att rensa ogräs”

”Jag blir glad och lugn av att rensa ogräs”

Arkitekten Anna Ingvarson gillar trädgårdsarbete. Och hon liknar det växande Abako vid en trädgård. Varje blomma behöver sin egen plats och omsorg för att må bra och utvecklas.

Veckorna efter midsommar är en behaglig tid i trädgården, tycker Anna Ingvarson.

– Nu blir jordgubbar och smultron klara. Och perennerna, blommorna som kommer tillbaka varje år, är stabila och blommar ganska länge. Det är en tid när man inte behöver göra så mycket i trädgården, utan kan fokusera på att bara vara och njuta. En vis kollega här på Abako har sagt att om man har lagt mycket tid på att rensa ogräs tidigt på säsongen, då kan man ta det lugnt nu. Jag försöker följa hennes råd.

Men du gillar själva trädgårdsarbetet också, eller?

– Jag tycker att det är väldigt roligt. Jag blir glad och lugn av att rensa ogräs och plantera. Jag gillar när det händer saker konkret och blir ett påtagligt resultat.

Häromveckan kom Anna Ingvarson att tänka på att arbetsplatsen kan liknas vid en trädgård.

– Det är väldigt roligt att se människor växa. Nya som gamla kollegor på Abako – alla ska hamna på rätt plats och jobba med uppdrag där man kan utvecklas. Vi som arbetar här är nästan som olika typer av växter i en trädgård!

Du har jobbat på Abako i 17 år medan personalstyrkan har fördubblats. Varför har du blivit kvar?

– Det är ett väldigt gott gäng här. Det är mina kollegor, men det är också mina vänner. Jag har fått möjlighet att jobba med många spännande projekt och utvecklats i mitt yrke och som människa.

Anna arbetar nu nästan uteslutande med utveckling av vårdlokaler i VG-regionen – och har tidigare jobbat mycket med skolor och andra offentliga byggnader.

– Jag känner väldigt stor glädje i de allra flesta projekten. Det är roligt att samarbeta med andra och skapa något bra tillsammans. Och när den verksamhet man arbetar för – det kan vara en skola, vårdmiljö eller något annat – har flyttat in i de färdiga lokalerna får vi ofta väldigt positiv feedback. Man kan få ett: ”Wow! Den nya miljön betyder verkligen att vi kan utveckla vår verksamhet och ge en bättre vård till patienterna.” Det är nog det mest inspirerande med jobbet.

Hur kan vi hjälpa dig?

Hör av dig till någon av våra kontaktpersoner eller ring 031-85 67 00.

Om ABAKO Projekt Jobba på ABAKO Hitta en medarbetare