Inredning – 3 heta trendspaningar

Inredning – 3 heta trendspaningar

Vad händer med färgsättningarna 2018? Vilka produkter stack ut lite extra på årets möbelmässa? Läs trendspaningen från ABAKO:s inredningsarkitekt Miriam Söder.

Starka kulörer och mönster är en huvudingrediens för hem och offentliga miljöer 2018. Inte minst blev det tydligt vid en återblick på förra årets möbelmässa i Stockholm. – Färgsättningen är lite mer vågad överlag och man vill sticka ut lite mer. Det finns två aspekter, dels är det mycket djupa färger som djuplila och rött, och dels är det trendigt att blanda flera klara färger som orange, rosa och blå, konstaterar ABAKO:s Miriam Söder. Möbelsidan präglas annars mer av uppdateringar än nya skapelser. – I år känns det som att företagen har lyssnat mycket på slutkunden genom att uppdatera mått och funktioner för olika sittningar. Det ger oss inredningsarkitekter möjligheter att skapa rum där man kan röra sig och sitta på flera sätt. säger Miriam Söder. Hon listar också tre specifika företeelser som gjorde extra starkt intryck under mässan.

 

1.Lampan Mist från Zero med design av Front. – En pendlad armatur med ett drömmigt uttryck som går att använda i många miljöer.

 

Front- Mist by Front

 

2. Utomhusmöbler från Nola – Utomhusmöbler i roliga skalor och starka kulörer som även kan användas inomhus.

 

Nola 4

 

3. Martin Thübeck – Thübeck har gjort en möbel för offentliga miljöer. Den påminner om ett djur och har fyra ben med en stomme som man sitta på eller luta sig mot, men även förvara exempelvis en jacka i.

OTTO by Martin Thubeck Konstfack _

Hur kan vi hjälpa dig?

Hör av dig till någon av våra kontaktpersoner eller ring 031-85 67 00.

Om ABAKO Projekt Jobba på ABAKO Hitta en medarbetare