ABAKO finalist i Plåtpriset 2019

ABAKO finalist i Plåtpriset 2019

Varje år delar PLÅT-seminariet ut ett hederspris till årets bäst metallfasad. Bland årets finalister finns ABAKO, som har uppmärksammats för den rosttröga stålfasaden på Kungälv Resecentrum.

Metall står i fokus för det årliga Plåtpriset och syftet är att uppmuntra innovation och hållbart byggande, där olika metallers egenskaper och uttryck tas tillvara i ett arkitektonisk utförande. Fem finalister är utsedda till Plåtpriset 2019 och ABAKO är representerade med Kungälv Resecentrum, vars gavlar och tak är utformade med rosttrögt Corténstål.

– Plåt kan ha ytbehandlingar som försvinner över tid, men det här materialet är genuint och åldras på ett vackert sätt. Det gör Corténstål tacksamt att jobba med och det är kul att det uppmärksammas i detta sammanhang, säger Olof Hallberg, arkitekt på ABAKO.

Vinnaren av Plåtpriset 2019 tillkännages den 25 april i samband med arkitekturevenemanget PLÅT19 i Göteborg, som är ett samarbete mellan flera ledande aktörer i plåtbranschen. Övriga finalister är Dreem Arkitekter, FOJAB, Sandellsandberg och White.

Plåtpriset 2019

Hur kan vi hjälpa dig?

Hör av dig till någon av våra kontaktpersoner eller ring 031-85 67 00.

Om ABAKO Projekt Hitta en medarbetare