Svenska Mässans nästa hotelltorn

Svenska Mässans nästa hotelltorn

Abako har ritat skisserna för Svenska Mässans senaste expansionsplaner:
En utbyggd huvudentré och ett drygt 100 meter högt hus med 350 hotellrum och en skybar i två etage med utsikt åt alla väderstreck.

Tidigare har vi skrivit om Svenska Mässans planer på en påbyggnad av befintliga hallar med ytterligare ett våningsplan på 14 000 kvadratmeter.
Nu har Svenska Mässan till Göteborgs Stad lämnat in en begäran om planbesked för utbyggd huvudentré och en 33 våningar hög hotell- och kontorsbyggnad vid Korsvägen.
Abako Arkitektkontor arbetar kontinuerligt med Svenska Mässans strategiska utbyggnadsplaner och har ritat förslaget som bland annat innebär ett nytt landmärke, högre än Gothia Towers trillingtorn.
– Höghuset blir en stark symbol för den uppgraderade mötesanläggningen och en tydlig markör för Svenska Mässan som viktig målpunkt för många, säger Olof Hallberg, uppdragsansvarig arkitekt.
Hotelltornet och den utbyggda entrén väntas stå klara 2026, när Västlänkens Station Korsvägen öppnas för trafik. Från tågstationen byggs en underjordisk gångförbindelse till Svenska Mässans entré. Framtidens internationella besökare kommer att kunna ta sig väderskyddat hela vägen från flygstolen till hotellrummet eller mötet.
Svenska Mässan hade 1,8 miljoner besökare under 2016. Anläggningen är i en mycket expansiv utveckling för att kunna möta efterfrågan, inte minst på större internationella möten. Visionen att bli Europas mest attraktiva mötesplats.
– Det känns angeläget att få arbeta med att utveckla den här verksamheten som är så viktig för Göteborg och alla besöksnäringarna, säger Olof Hallberg. Komplexiteten och vitaliteten i själva verksamheten gör det också extra stimulerande och intressant.

Uppdrag: Utveckling och utbyggnad av Svenska Mässans entré 5 mot Korsvägen.

Beställare: Svenska Mässan.

Abako-medarbetare i projektet: Olof Hallberg (uppdragsansvarig arkitekt), Viktor Isaksson (medverkande arkitekt).

Illustration: Tomorrow

Mer om Svenska Mässans expansionsplaner och fler Abako-producerade bilder på GP:s hemsida:

http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/s%C3%A5-expanderar-svenska-m%C3%A4ssan-vid-korsv%C3%A4gen-1.4253626

Hur kan vi hjälpa dig?

Hör av dig till någon av våra kontaktpersoner eller ring 031-85 67 00.

Om ABAKO Projekt Jobba på ABAKO Hitta en medarbetare