”Som ett pussel med tusen bitar”

”Som ett pussel med tusen bitar”

Abakos nya inredningsarkitekt gillar utmaningen med vårdlokaler.
– Det är som att lägga ett pussel med tusen bitar där varje bit är viktig, säger Karin Tidblom.

Hon började på konstskola 1986 när hon flyttade till Göteborg från hemorten Rackeby, någon mil utanför Lidköping. Tio år senare började Karin Tidblom läsa till inredningsarkitekt. Tills nyligen arbetade hon på FO Arkitektkontor.

Varför ville du vidare till Abako?

– Jag gillar att Abako har en bredd vad gäller projekt och att det inte är ett jättestort kontor. Jag känner dessutom någon som har arbetat här och som pratat gott om Abako. Den platta organisationen tilltalade mig också.

Du kommer att jobba en hel del med inredning av vårdlokaler. Vad är kul och spännande med det?

– Det som har varit intressant i de vårdprojekt jag jobbat med är att jag fått lära mig otroligt mycket. Det är många krav och önskemål som ska tillgodoses när det gäller teknik, hygien, tillgänglighet och så vidare. Samtidigt ska man utforma funktionella och trevliga rum för både personal, patienter och besökare. Det är det som är roligt – det är som att lägga ett pussel med tusen bitar där varje bit är viktig.

Vad är extra viktigt att tänka på när man planerar inredning i offentliga miljöer?

– Generellt är det viktigt att välja material som tål slitage, också blickens slitage, men att även tänka ljud, ljus, tillgänglighet med mera. Såklart får det inte bli tråkigt. Varje projekt är unikt och det är viktigt att arbeta fram ett bra koncept som stämmer överens med beställarens önskemål och ens egen bild av vad man vill få fram, säger Karin Tidblom och fortsätter:

– Jag har inte arbetat så mycket med lös inredning tidigare och ser fram emot att jobba mer med det tillsammans med mina kolleger, inredningsarkitekterna här på Abako.

Hur kan vi hjälpa dig?

Hör av dig till någon av våra kontaktpersoner eller ring 031-85 67 00.

Om ABAKO Projekt Jobba på ABAKO Hitta en medarbetare