Rivstart för Scandinaviums lyft

Rivstart för Scandinaviums lyft

Nu börjar det stora lyftet för Scandinaviums entrébyggnad, där ABAKO Arkitektkontor skapar en ny spännande evenemangsrestaurang. Det ska bli glasfasader och väggar med bilder och autografer i jätteformat. Den varmt lysande restaurangen med plats för 700 gäster, kommer att få namnet Glöd.

Idag börjar rivningsarbetena på Scandinavium. Sedan är det byggstart för den uppgraderade entréhallen och den nya Abako-ritade evenemangsrestaurangen som öppnar redan i höst.

Sedan 15 år tillbaka arbetar Abako kontinuerligt med att utveckla och modernisera arenan som byggdes 1971. I denna etapp ingår bland annat marken kring arenan, en inbjudande och flexibel entréhall och en restaurang som ska fungera för 400 sittande gäster (totalt 700 personer med stående bargäster).

– Målet är att skapa en flexibel restaurangmiljö som är sober och estetiskt tilltalande för en konferens i dagsljus samtidigt som den ska sjuda av fest på en evenemangskväll, berättar Birgitta Holmström som är ansvarig inredningsarkitekt och fortsätter:

– Vi vill förstärka arenaupplevelsen och bidra till Scandinavium-känslan. Här tar vi hjälp av arenans 45-åriga evenemangshistoria och arbetar exempelvis med stora bilder och uppförstorade autografer på väggar och pelare.

Den nya utformningen kommer att återknyta till ursprungsarkitekten Poul Hultbergs idéer. Från början ritade han arenan med glasfasad, men den bantades bort till förmån för den orangefärgade plåten.

– Vi har fokuserat på att öppna upp och skapa en entrébyggnad som kommunicerar med staden, med inblick och utblick. Uppglasade fasader, en lättillgänglig yttre trappa, varma inbjudande material dominerar med färger som rött, koppar, och guld. Och allt förstärks av en spännande ljussättning. Vår målsättning är att entrébyggnaden ska bli en varmt lysande lykta som lockar en bred publik.

Restaurangen kommer lämpligt nog att få namnet Glöd.

 

Uppdrag: Ombyggnad av Scandinavium.

Beställare: Got Event AB/HIGAB.

Abako-medarbetare i projektet: Maria Niklasson Holmgren (uppdragsansvarig arkitekt). Birgitta Holmström (ansvarig inredningsarkitekt) Andreas Lindblad (handläggande arkitekt), Sigbjørn Steinstø (handläggande ingenjör) och Adam Hultström (medverkande ingenjör).

 

Mer om Scandinaviums ombyggnad på Nöjesguiden:

http://ng.se/artiklar/scandinavium-far-tva-nya-restauranger

Hur kan vi hjälpa dig?

Hör av dig till någon av våra kontaktpersoner eller ring 031-85 67 00.

Om ABAKO Projekt Jobba på ABAKO Hitta en medarbetare