Lyfta blickar i Venedig

Lyfta blickar i Venedig

I år arrangeras den 16:e upplagan av arkitekturbiennalen i Venedig. ABAKO var nyligen på plats och mötte en rad inspirerande utställningar från hela världen.

Arkitekturbiennalen i Venedig är en av de viktigaste mötesplatserna för arkitektur i Europa och den blev också målet för ABAKO:s studieresa i september. Bland mycket annat fanns arkitektur från cirka 70 länder representerade i nationella paviljonger och årets tema för biennalen var Freespace.

– En perfekt resa för att förkovra sig, få nya kunskaper och lyfta blicken från det dagliga arbetet, säger ABAKO:s Gunilla Bergström.

Hela ABAKO-kontoret var på plats i Venedig och besökte utställningsområdena Giardini och Arsenale under två dagar.

– Bredden är enorm med redovisning av både färdigbyggda projekt, idéprojekt med tolkningar av Freespace-temat, samt många sinnliga och konstnärliga utställningar. Klimat och miljö, liksom politiska frågor behandlades. Två intressanta inslag var utställningarna från Tyskland och USA med tema murar och gränser, hemlöshet och vem som har rätt till energi som utvinns ur vår gemensamma jord.

Utställarna i Danmarks paviljong får också extra beröm, liksom den kinesiska arkitektbyrån DnA:s landsbygdsprojekt.

– På ABAKO var vi också många som fastnade för presentationen av Robin Hood Gardens i London, ett brutalistiskt bostadsområde i betong från 60-talet som nu rivs.

Överlag var det en väldigt inspirerande resa som gav mycket insikter kring de internationella strömningarna i branschen.

 

Gruppfoto

Hur kan vi hjälpa dig?

Hör av dig till någon av våra kontaktpersoner eller ring 031-85 67 00.

Om ABAKO Projekt Jobba på ABAKO Hitta en medarbetare