”I Indien hamnar man i en annan dimension”

”I Indien hamnar man i en annan dimension”

Han har varit i alla världsdelar utom Antarktis. Turen till Indien för snart åtta år sedan fick en avgörande betydelse för Armin Khazrai. Och nu har han börjat sin yrkesresa som byggnadsingenjör på Abako.

Arambol är en indisk fiskeby med 5 000 invånare och en inbjudande sandstrand. I mars 2010 kom Armin Khazrai dit på en av sina långresor. Den då 24-årige göteborgaren hade ingen aning om att det var där, på Indiens västkust, som något av det viktigaste i livet skulle hända.
En tjej från Estland råkade vara i Arambol samtidigt. Åtta år senare är de gifta, har ett barn och bor i Mölndal.

– Vi ska försöka åka tillbaka till Indien på vår tioårsdag, berättar Armin.

Han har alltid gillat att resa – gärna långt bort.

– Jag har varit på alla kontinenter utom Antarktis. Den senaste långresan gick till Sydamerika 2012. Då var jag och min fru, dåvarande fästmö, i Brasilien, Argentina, Peru, Colombia och Venezuela.

Vad är det som resandet ger?

– Dofter och intryck från andra människors verklighet och vardag som inte är som min. Det är väldigt roligt att få en inblick i det och att utforska ställen som är obekanta för mig.

Vilken plats eller land har varit extra annorlunda och spännande?
– Indien var väldigt trevligt. Mentaliteten där gör att det känns som om du kommer in i en annan dimension, där allt fungerar på ett helt annat sätt än man är van vid. Både praktiska saker och relationen mellan människor är väldigt annorlunda.
De senaste åren har inneburit ett miljöombyte som varit mindre exotiskt för Armin Khazrai och hans familj. De har bott i Växjö medan han har läst Byggnadsutformning vid Linnéuniversitetet. Han tog sin kandidatexamen på försommaren och började sedan direkt på sitt första arbete som byggnadsingenjör.

Varför ville du till Abako?

– När jag var här på intervjun kände jag direkt en koppling och en ”vibe” som jag tyckte var väldigt varm och välkomnande. Och detta bekräftades när jag fick komma hit och börja. Abako är en väldigt härlig arbetsplats med bra kollegor och många roliga projekt.

Hur kan vi hjälpa dig?

Hör av dig till någon av våra kontaktpersoner eller ring 031-85 67 00.

Om ABAKO Projekt Jobba på ABAKO Hitta en medarbetare