5 tips för att bli en bättre arkitekt.

5 tips för att bli en bättre arkitekt.

Studerar du till arkitekt? Här är 5 tips som gör dig bättre förberedd inför yrkeskarriären.

ABAKO:s arkitektpraktikanter Petter Solbreck och Mikael Junehag delar med sig av sina bästa tips till blivande arkitekter.

1. Praktisera
Praktik är extremt nyttigt och ett bra avbrott i studierna. Du får komma ut och se hur det fungerar på arbetsplatserna, och kan få tips och erfarenheter från erfarna kollegor.

2. Trendspana på fler sätt
Håll koll på aktuella trender genom att kolla tävlingar och läsa om olika projekt i tidningar och på webben. Där ligger ofta fokus på form, färg och design, men glöm inte bort aspekten med hur människor vill leva, vilka ytor man vill ha inomhus och hur utomhusmiljöer kan formas.

3. Prioritera hållbarhet
I den tiden vi lever i handlar mycket om hållbarhet och klimathot. Då är det en stor fördel om du har ett intresse för det när du ska arbeta som arkitekt, och det gäller även social hållbarhet.

4. Hitta din väg
Försök hitta dina egna drivkrafter, värderingar och engagemang under utbildningen, men ha tålamod. Du behöver inte forma ”din” arkitekt redan första året.

5. Boktips
Boken ”Om att bli arkitekt” av Lisa Wingård ger bra insikter om hur man tar sig an arkitektutbildningarnas och branschens kultur på bästa sätt.

Hur kan vi hjälpa dig?

Hör av dig till någon av våra kontaktpersoner eller ring 031-85 67 00.

Om ABAKO Projekt Jobba på ABAKO Hitta en medarbetare