3 frågor till ABAKO:s nya inredningsarkitekt

3 frågor till ABAKO:s nya inredningsarkitekt

Vilka är de mest intressanta trenderna inom inredningsarkitekturen? Malin Ahlgren, ny inredningsarkitekt på ABAKO, ger svar.

Malin Ahlgren kommer till ABAKO med en gedigen bakgrund som inredningsarkitekt. På meritlistan finns både små arkitektkontor med ett fåtal anställda och större arbetsplatser, som den senaste anställningen på Tengbom.

Varför valde du att fortsätta karriären på ABAKO?

– Företagskulturen med det gemensamma ansvaret och de möjligheter som finns att påverka lockade mig. Jag tilltalades särskilt av att ABAKO kombinerar en yrkesstolthet och ambition att leverera bra arkitektur med en positiv inställning till det som utgör resten av livet med familj, fritidsintressen och vänner.

Vad kan en inredningsarkitekt bidra med för beställaren?
– Det är en väldigt bred yrkesroll som kan leda till allt från scenografi och möbeldesign till mer traditionell, projekterande inredningsarkitektur. För mig är det en fascinerande kombination av estetiskt och kreativt kontra praktiskt och analyserande. Du hittar strukturer och lösningar i det pussel som planlösningar och möbleringsplaner är, och du jobbar med färger och material och visualiserar resultatet. I slutändan handlar det mycket om att forma miljöer som verkligen fungerar för de grupper som ska nyttja lokalerna.

Vilka är de mest intressanta trenderna inom yrkesområdet?

– Hållbarhet är ett väldigt viktigt område och det händer mycket där för inredningsarkitekter. Förutom att tänka långsiktigt och se till att produkter och miljöer står sig över tiden, finns det ett ökat intresse för bland annat cirkulär inredning och återbruk. Det är en både rolig och viktig utveckling som jag vill se mer av. I övrigt har det stor betydelse att kunna sätta sig in i brukarnas värld och i den processen blir det vanligare med workshops och medskapande processer, vilket ger ett mycket bättre slutresultat.

Hur kan vi hjälpa dig?

Hör av dig till någon av våra kontaktpersoner eller ring 031-85 67 00.

Om ABAKO Projekt Jobba på ABAKO Hitta en medarbetare